Sophie Rimheden, mejlförbud och slö matlagning

39 min

Sophie Rimheden spelar elektronikamusik i studion. Hur bra för den anställde är det att arbetsgivaren kan nå en på semestern? Vad är receptet till att slippa krånglig matlagning när man är ledig och vill slöa på sommaren?

I Tyskland vill arbetsmarknadsministern lagstifta så att anställda inte ska behöva vara nåbara på fritiden via mejl och telefon. Vår Korrespondent Daniel Alling förklarar varför. Vi diskuterar med Unionens ordförande Cecilia Fahlberg kring svenskars förmåga att koppla ner och koppla av. 

Snart är det dags för semester. Alla vill vara lediga men ingen vill laga mat. Hur gör vi för att mätta de hungriga samtidigt som alla får slöa? Kocken Jens Linder kommer på besök för att ge sitt svar. Och hur ser sambandet ut mellan semestermat och återhämtning?

Artisten Sophie Rimheden spelar live och talar om hur hon gjort för att berätta om barndomens Skåne på sin senaste elektroniska skiva. Vilka ljud har varit mest lockande och går det överhuvudtaget att komma tillbaka till något som inte är det samma?

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.23
    Sophie Rimheden - Vakna
    Kompositör: Sophie Rimheden
  • 15.36
    Sophie Rimheden - Ramla
    Kompositör: Sophie Rimheden
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".