Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
43 min
En 91-årig stjärna från Brooklyn
Lör 08 nov 2014 kl 08:05
Paula Fox har livserfarenheter som räcker och blir över. Och skriva kan hon! Boken Förtvivlade människor räddade livet på den amerikanske författarkollegan Jonathan Franzen, och räknas nu som en modern... klassiker. Marie Lundström har hälsat på hos Paula Fox, och bjuder på en intervju fylld av skratt, smärta och katthår.

Alla har vi väl en relation till Ulf Lundell? Sedan genombrottet med 70-talets generationsroman Jack och debutplattan Vargmåne så har denna musiker och författare jobbat på med en produktivitet som ett kärnkraftverk bara kan drömma om. I höst är han aktuell med boken Visenterna. Vår reporter Katarina Wikars har läst och begrundat.

Michail Sjisjkin är en 53-årig författare som vunnit alla stora litterära priser i Ryssland du kan komma på. Han är också en stark röst i den offentliga kritiken av det nuvarande politiska styret i landet. Numera bor Sjisjkin i Schweiz, men vår reporter Fredrik Wadström träffade honom under ett Sverigebesök för att bl a prata om boken Venushår som nyss kommit på svenska.

Det är också en glädje att kunna säga att Lundströms Bokradio "äger problemet med maktklyschor". Jajamen, här är vi "i framkant, på tå, sätter agendan, pekar med hela handen och sätter ned foten". Vi pratar makt och språk tillsammans med språkboksförfattaren Lars Melin, och Kajsa Giertz, teaterchef på Västmanlands teater.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".