Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
55 min
Rickard Olsson lika intresserad av mat som av musik
Tor 14 jun 2012 kl 10:03
TV- och radioprofilen Rickard Olsson tar en paus från storstadslivet i Stockholm hemma hos Fia Gulliksson i byn Ope utanför Östersund. Till gemensamma musikfavoriter från förr lagar de Chili som Chili... tillagas i Texas, uppmärksammar fotbolls-EM genom att rulla Ukrainsk Halushky och når gastronomiskt himmelska höjder genom den läckra karamellsåsen med rosmarin som skiras över messmörspanacottan med frusna lingon. Fia testar Rickards kunskaper i örtagården och Rickard prövar fiskelyckan.

  
Rickard Olsson växte upp
i Gävle och påbörjade sin mediakarriär på Sveriges Radio Gävleborg. Sen dess har han varit programledare i SVT för bland annat Bullen, Söndagsöppet, Melodifestivalen och i TV4 Nyhetsmorgon och Bingolotto.

I P3 har han jobbat med Under solen och Bonus, i P1 Studio X och ett halvår med P4 Extra. Han har dessutom jobbat för Ekoredaktionen som rikskorrespondent. Senaste tiden har Rickard synts som programledare för Wild Kids och Gäster med gester i SVT. Han ställer dessutom frågorna sedan många är i populära Vem vet mest.

  
Reportage:

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.05
    Los Lobos - 27 Spanishes
    Album: Tin Can Trust
    Kompositör: David Hidalgo, Louie Pérez
    Bolag: PROPER RECORDS
  • 10.09
    Ry Cooder, David Lindley, Jim Dickinson - Paris Texas
    Album: Paris Texas
    Kompositör: Ry Cooder
    Bolag: WARNER BROS
  • 10.20
    Hank (1) Williams - Jambalaya
    Album: 16 Great Hits (Hank Williams (1) /Sr/)
    Kompositör: Hank (1) Williams
    Bolag: BESCOL
  • 10.32
    Pink Floyd - Signs Of Life
    Album: A Momentary Lapse Of Reason
    Kompositör: Bob Ezrin, David Gilmour
    Bolag: EMI
  • 10.35
    Gram Parsons, Emmylou Harris - Love Hurts
    Album: Sacred Hearts And Fallen Angels
    Kompositör: Boudleaux Bryant
    Bolag: RHINO RECORDS
  • 10.37
    Texas Tornados - Who Were You Thinkin' Of
    Album: Texas Tornados
    Kompositör: Paul Gauvin, Jim Glaser, Cathie Pelletier
    Bolag: REPRISE
  • 10.49
    The Band - The Weight
    Album: Music From Big Pink
    Kompositör: Jamie Robin Robertson
    Bolag: CAPITOL
  • 10.57
    Johnny Cash - Ring Of Fire
    Album: Man In Black
    Kompositör: June Carter, Merle Kilgore
    Bolag: COLUMBIA

TÄVLING

#link=301507#- om matrelaterade filmscener och filmer.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Allt som är kebab i Istanbul — och snabbmatens... Tor 17 maj kl 10:03(30 min)

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

Det fantastiska kranvattnet! Tor 10 maj kl 10:03(30 min)

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Svenske kocken: Japan är nördarnas paradis! Tor 03 maj kl 10:03(30 min)

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Meny med Tomas Tengby Mån 30 apr kl 00:02(33 min)

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ambassadören, kocken och den diplomatiska maten Tor 19 apr kl 10:03(30 min)

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".