Ett avsnitt från Verkligheten i P3
20 min
Kämpar för terrorgruppens offer: "Jag tömde bankkontot och slutade äta"
Ons 12 nov 2014 kl 18:03
Svenska tjejerna Faima Ahmadi och Noshin Shokor hamnar mitt i en humanitär katastrof efter Isis massaker i Kurdistan, norra Irak. I ren desperation för att hjälpa tömmer de sina bankkonton. Nu är de hemma... i Sverige igen med ett löfte till flyktingarna att fortsätta hjälpa. Hur ska de få folk här att göra mer än att bara trycka "gilla" på nätet?

Igår började vi berätta om de två svenska tjejerna Faima Ahmadi och Noshin Shokor som åkte till Kurdistan i norra Irak för att försöka hjälpa de 180 000 flyktingar som lyckats överleva Isis terror. Kvinnor som hållits som fångar och våldtagits och barn som sett sin pappa slaktas framför dem. 

Men hur ska Faima och Noshin kunna hjälpa när inga andra flyktingorganisationer verkar vara där? Var går gränsen för vad en enskild person kan göra? Och kommer dem lyckas få andra att engagera sig i frågan hemma i Sverige, på riktigt och inte bara trycka på gilla-knappen?

I reportaget hör du Faima berätta hur hon begav sig till gränsen till Turkiet för att skaffa fårkött. Och vem svarar på telefonnumret Faima har fått som ska gå till en Isis-soldat?

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".