Är verkligen 60 det nya 40?

114 min

Eller är det bara något som vi hoppas skall vara sant? I kvällens Karlavagnen ska vi prata om åldersfixering och att bli äldre. Vilka tankar har du om ålder? Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Enligt författaren Tomas Lappalainen är det vanligt  att diskriminera och nedvärdera äldre hos oss. Han ser en ungdomsfixering i Europa  som vuxit sig stark i ett allt trendkänsligare Sverige. Vad har du för erfarenheter? Har det funnits tillfällen då du känt dig diskriminerad på grund av din ålder? Och hur ser du som är ung på åldrande? Är 60 det nya 40? Sitter åldrandet i huvudet eller är det bara en fråga om rynkor och stela leder? Kanske upplever du en andra ungdomstid och tycker att dina barn uppträder som om de vore äldre än du? I kväll vill vi höra om dina erfarenheter och tankar kring ålder. När är man gammal egentligen?

Peter Wahlbeck som passerat 50 är med dig i studion direkt från Halmstad och Karlavagnen drar igång efter nionyheterna.

Slussen öppnar 21:00 och du når oss på 099-110 90, eller mejla oss på karlavagnen@sr.se. Glöm inte att bifoga ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista