Finstilt friskrivning

55 min

För att få teckna ett abonnemang, använda ett datorprogram eller en app i telefonen krävs det numera att vi kryssar för att vi tagit del av villkoren. Men vem orkar läsa 70 sidor finstilt avtalstext? Och kan företagen verkligen friskriva sig från ansvar genom att tex vägra ersätta skador på mobiltelefoner som använts i minusgrader?

När hjärnan säger köp

Vad är det som gör att du väljer den runda osetn istället för den trekantiga? Ketchupen i glasflaska istället för i plast ? Katarina Gospic. läkare och forskare i neuroekonomi om vad som händer i våra hjärnor när vi fattar beslut i affären.

Koll på reskassan

Det finns 100-lappar att tjäna på att välja rätt kort att ha med på semesterresan. Uttagsavgifter och växlingskurser varierar stort mellan olika bankkort.

Expertsvar

- Jag skulle vilja jobba ett par år extra men ta ut pension samtidigt för att spara ihop till en långresa med min fru. Får man det?  Den och andra lyssnarfrågor besvaras av Plånbokens pensionsexpert Mikael Nyman.

Veckans lista – istället för en blomma

I förra veckans program tog vi upp hur svårt det är att hitta miljömärkta blommor och plantor. Men vad kan man ge istället för en blomma?

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".