Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Detta är sändningsledningen vid Sveriges Radio med ett viktigt meddelande till allmänheten i Sundsvalls kommun, Västernorrlands län. Det brinner i ett ställverk utanför Stockvik med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västernorrland.
(Publicerat igår kl 23.44)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
55 min
Bröllopstider och grillat även på Nya Zeeland
Tor 24 maj 2012 kl 10:03
Nästan precis på andra sidan jordklotet ligger Nya Zeeland, men precis som på ovansidan grillar man gärna. I dagens Meny grillas det revbensspjäll och rostas grönsaker. Menys Fia Gulliksson besöker Barbro... Scott på nordsidan av Sydön, en av Nya Zeeland två stora öar. Barbro kommer från Sverige, men har arbetat över hela världen, främst i USA och på Nya Zeeland som skidlärare.

  
Under en tioårsperiod blev det vinter året om då hon alternerade mellan nord och syd. Barbro har också några säsonger i Frankrike bakom sig där hon verkligen lärde sig njuta av mat och dryck. Första besöket till Nya Zeeland gjorde hon 1987 och sen många år tillbaka har det också varit hennes hem, nu tillsammans med sin barn och barn. Sen några år tillbaka driver de en resebyrå.

  
Mat är ett av Barbros stora intressen
och förutom grillade revbensspjäll och rostade grönsaker lagar hon tillsammans med Fia kycklingpaté med chilisås, sallader med sötpotatis och bönor. Det blandas citrondricka och limoncello. Till efterrätt görs en kärleksfullt kladdig kladdkaka. Som en liten bonus görs också en musselsoppa på egenhändigt plockade musslor ur havet, inte långt från huset.

  
Vid besöket får också Fia
chansen att närvara vid ett nya zeeländskt bröllop och du som lyssnar får tips på hur man gör tårtor av en äkta tårtmakerska.

REPORTAGE:

Artister som framför musik i programmet har alla anknytning till eller kommer från
Nya Zeeland.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.04
    Crowded House - Don'T Dream It's Over
    Album: Distant Sun
    Kompositör: Neil Finn
    Bolag: CAPITOL
  • 10.24
    James Levine, Chicago Symphony Orchestra - A Midsummer Night's Dream: Nr 9, Bröllopsmarsch
    Album: A Midsummer Night's Dream
    Kompositör: Felix Mendelssohn-Bartholdy
    Bolag: DGG
  • 10.37
    Gotye, Kimbra - Somebody That I Used To Know
    Album: Somebody That I Used To Know
    Kompositör: Gotye
    Bolag: ISLAND RECORDS
  • 10.52
    The Zombies - Summertime
    Album: The Zombies Collection
    Kompositör: George Gershwin
    Bolag: CASTLE

TÄVLING

#link=301507#- om matrelaterade filmscener och filmer.

Bonusrecept:

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Allt som är kebab i Istanbul — och snabbmatens... Tor 17 maj kl 10:03(30 min)

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

Det fantastiska kranvattnet! Tor 10 maj kl 10:03(30 min)

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Svenske kocken: Japan är nördarnas paradis! Tor 03 maj kl 10:03(30 min)

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Meny med Tomas Tengby Mån 30 apr kl 00:02(33 min)

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ambassadören, kocken och den diplomatiska maten Tor 19 apr kl 10:03(30 min)

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".