Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En kärleksattack på svensk hiphop - landets största och fetaste hiphopprogram med fokus på svensk hiphop...
Ett avsnitt från En kärleksattack på svensk hiphop
Specialprogram om Christian Falk - med Timbuktu, Petter, EyeN'I, ADL, Chapee och DJ Sleepy
Tis 25 nov 2014 kl 21:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Den här torsdagen samlas Timbuktu, Petter, EyeN'I, ADL, Chapee och Dj Sleepy i Kärleksattacken för att i ett direktsänt rundabordssamtal prata om Christian Falks musikaliska arv och betydelse för svensk... hiphop.

Christian Falk gjorde sig under 80-talet ett namn i punkbandet Imperiet, det och hans insatser med souljazzkollektivet Blacknuss Allstars och som producent för artister som Neneh Cherry och Robyn känner de flesta till. Hans stora betydelse för den svenska hiphopens födelse och utveckling är lite mindre omtalat, och det är detta som programmet kommer bereda plats för.

I ett unikt tillfälle samlas Timbuktu, Petter, EyeN'I, ADL, Chapee och Dj Sleepy på en och samma plats för att tillsammans spela låtar och samtala om hur Christian Falk påverkat den svenska hiphopen, och vad han betytt musikaliskt för var och en av dem.

– Jag är väldigt tacksam för förtroendet eftersom samtliga medverkande haft personliga relationer till Christian Falk och har ibland känslomässigt nära till temat, säger Ametist. Det har varit väldigt viktigt för de medverkande att det här verkligen görs på rätt sätt, vilket tyder på betydelsen av det här samtalet. Det här programmets största målgrupp består av yngre personer samtidigt som svensk rapmusik senaste åren breddat sin målgrupp och lockat helt nya typer av lyssnare. Det är fint att dessa får lära sig om genrens historia och Christian Falks betydelse för den musik de lyssnar på idag. Men det är inte jag som skapar programmets innehåll, jag har ett forum och bereder plats för det här samtalet. Jag kommer moderera när det behövs och se till att samtalet rör sig framåt. Det är svensk hiphop själv i form av Timbuktu, Petter, EyeN'I, ADL, Chapee och Dj Sleepy som sitter på den korrekta och värdefulla kunskapen. De har berättelserna och rätta känslan när Christians Falks musikaliska arv och musikfilosofi ska formuleras. Det är också de som valt alla låtar som ska spelas.

Låtlista:

Stonefunkers - Sucker for your love (1989)

Timebomb - Girls X Timebomb (1992)

Timebomb  - Each X-mas the same ol shit (1992)

Swing-a-ling soundsystem feat Papa Dee & A.D.L - Dangerous (1992)

Shabba Ranks - Roots n culture (1993)

Falcon & Sleepy feat Timbuktu - Lifestress (1996)

Blacknuss - Dinah (1996)

Falcon & Sleepy (Chapee (Lil Pro) & Chess) - Life (1997)

ADL - Daddy (1993)

Kaah - Folk som dör (1998)

Live Session - EyeN'I (1998)

Christian Falk feat Robyn - Remember (1999)

Christian Falk feat Demetreus Price - Make it right (1999)

Petter - Så klart (1999)

Petter feat Ison & Fille - Håller det hårt (2004)

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet En kärleksattack på svensk hiphop
20/2: Organismen, Linda Pira & Stor, Kristin... Tor 20 feb 2014 kl 16:55(4:16 min)
13/2: Välkommen till en ny säsong! Tor 13 feb 2014 kl 16:00(16 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".