Ett avsnitt från Plånboken
55 min
Skönhetsmissen
Ons 23 maj 2012 kl 10:03
Skönhetsindustrin växer lavinartat. Fler och fler sprutar in botox i rynkor och läppar, bleker tänder och opererar ögonlock. Men om någonting går snett är skyddet för konsumenten i stort sett obefintligt... Socialstyrelsen har utrett den oreglerade skönhetsindustrin och nu i juni kommer rapporten.

Statligt pengaspel  

De enarmade banditerna förbjöds i Sverige år 1979. Orsaken var att de ansågs orsaka stora sociala och ekonomiska problem. Drygt 15 år senare godkändes de sk Jack Vegas-maskinerna, förvillande lika banditerna.  Sedan dess har staten öppnat både Casinon och nätpokersajt. Om statens dubbelmoral när det gäller vårt spelande.

Förbjudna grejer

Elfenbensstatyetter, ormskinnsväskor och korallsmycken. Det är sedan länge förbjudet att handla med varor som har tillverkats av utrotningshotade djur och växter, men vad gör man med det som redan finns? Ozelotpälsen man får ärva av mormor eller loppisväskan som visar sig vara gjord av krokodil?  

Expertsvar

- Vi har bokat en resa till Kreta i sommar men vad händer om det blir ytterliggare kaos i Grekland? Täcker reseförsäkringen om flygen inte skulle gå tex? Den och fler lyssnarfrågor besvaras av vår försäkringsexpert Gunnar Olsson.

Veckans lista – uniformerad personal

Allt fler butiker har strikta krav på hur deras personal ska klä sig. Har din arbetsgivare tvingat dig att ha på dig något du inte vill? Plånboken listar.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".