Epstein nyfiken på inälvsmat

39 min

Om vi åt mer lever, njure och hjärna skulle vi få fin näring och samtidigt inte belasta miljön lika mycket, menar experterna.

I många europeiska länder är inälvsmat en naturlig del av kosthållningen, men i Sverige är desto fler misstänksamma. Så även Louise Epstein, som i dag vill konfrontera sin rädsla för att äta inälvor.

Kocken Jens Linder kommer på besök och visar hur inälvan kan bli en delikatess. Matskribenten och tidigare hushållsläraren Gunilla Lindell tipsar om hur vi åter kan börja närma oss den traditionella husmanskost som till exempel fransmän, islänningar och finländare fortfarande verkar äta med sådan glädje.

Dessutom i programmet:

I kväll är det dags för den första semifinalen i Eurovision Song Contest. Hur kommer sångtävlingen påverka värdlandet Azerbajdzjan när alla rest hem? En seger för regimen eller för oppositionen?

Vi talar med radions egen eurovisionsexpert Carolina Norén, som är på plats, samt vår tidigare korrespondent Fredrik Wadström.

Bisittare är Thomas Nordegren.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".