Ett avsnitt från Plånboken
55 min
Begagnat snart ett minne blott
Ons 16 maj 2012 kl 10:03
Mängder av dataprogram, böcker och spel säljs numera i virtuell form och kan inte säljas vidare. Nu försöker TV-speltillverkarna dessutom stoppa möjligheten att använda begagnade spel på deras konsoller... Något som framför allt drabbar dem som inte har råd att köpa nytt.

Levande skyltdockor

Alla som jobbar på Polarn & Pyret måste bära randigt och på Mediamarkt krävs en röd tröja och svarta byxor för att få serva kunderna. Alltfler butiker har en klädkod för sina anställda. Lars Holmberg, sociolog, om vad kläderna kommunicerar till oss konsumenter.

Försäkra dig lagom

Resan är bokad och äventyret väntar - men först måste man bestämma sig för om man ska kryssa i de där rutorna på slutet med extra reseförsäkring och avbeställningsskydd. Här finns pengar att spara för många.

Expertsvar

- Hur förvarar man bäst ett testamente om man inte har förtroende för sina släktingar? Den och andra lyssnarfrågor besvaras av Margareta Brattström, professor i civilrätt, svarar på lyssnarfrågor och familje- och fastighetsrätt.

Veckans lista – bästa soprumsfyndet

Både miljön och våra Plånböcker skulle vinna på att vi återanvände mer, men det är olagligt att ta något från soprummet. Trots det listar Plånboken den här veckan de bästa soprumsfynden.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".