Uppfinningar

118 min

Har du kommit på något exceptionellt som världen borde känna till? Eller bara något litet som är himla praktiskt? Vilken sak hade du velat uppfinna? Det här ämnet ska Peter Wahlbeck behandla tillsammans med er i kvällens Karlavagnen. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Nej. Varken badkarets halkmatta eller tofflan med inbyggd värmedyna har fått det. Inte heller den automatiska äppelskalaren. Däremot  har penicillinet, ledlampor och färgfotografiet  fått Nobelpriset. Den här veckan har det delats ut  vid en pampig ceremoni och efter själva prisutdelningen har det festats rejält av de nyblivna pristagarna.

I kväll vill vi prata om uppfinningar. Vilket ting hade du helst velat uppfinna? Vad klarar du dig inte utan? Kanske gick ditt liv från fängelse till frihet när du använde den specialbyggda saxen, eller är det du  som har uppfunnit en speciell avokadoskål? Vilken uppfinning tycker du saknas? Berätta om dina bästa och sämsta uppfinningar Och hjälp oss att uppfinna nytt!

Kvällens Karlavagnen med Peter Wahlbeck startar direkt efter sporten 21:40. Når oss gör du som vanligt på 099-110 90, slussen öppnar 21:00. Eller mejla oss på karlavagnen@sverigesradio.se. Glöm inte att bifoga ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program.