GUD SOM FÖRFATTARE

40 min

Författaren Lotta Lundberg stannar en vecka i ett kloster. Mötet med nunnorna, de latinska bönerna och den tystlåtna atmosfären är till en början påfrestande - men efter några dagar blir det till en fantastisk upplevelse. I sina texter återkommer Lotta ofta till de gåtfulla gliporna och kraften i mellanrummen. Var klostret ett mellanrum? Ett mellanrum i verkligheten? Ett mellanrum som speglar hennes inre tankar? Tro? Själ? Texter? Nu återvänder hon ständigt till detta kloster. Kanske kommer det i slutändan visa sej att även Gud är författare.

Det finns en plats dit man kan gå om man vill ha en uppgift. Det är ett mellanrum innan det okända. På den platsen blir 28 futtiga bokstäver i olika formationer världar som lever egna liv och samtidigt speglar en skärva av mitt. På den platsen blir jag jag och min växt gör en skillnad. För mig är det en helig plats. Och ibland tror jag att om Gud bor någonstans – så är det där.

Citat ur "Visklek", Lotta Lundbergs essäsamling.

Lotta Lundberg debuterade med boken "Låta sig hända" år 1998 och har sedan dess skrivit en rad uppmärksammade böcker. I år är hon aktuell med romanen "Ön". Hon bor och arbetar i Berlin.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".