Varför är så många ätstörda?

93 min

I Karlavagnen måndag är du välkommen att prata om ätstörningar med Anna Ivemark i Stockholm. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

En ny undersökning gjord vid Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin visar att omkring var femte kvinna i Stockholm tröstäter. Och även om kvinnorna ligger i topp är det också många män som använder mat för att dämpa sin ångest.

Har du använt maten som ett sätt att få kontroll över dig själv och din kropp? Eller är du vän, förälder eller på annat sätt anhörig till någon som har en störd relation till mat?

Anorexi, bulemi, ortorexi och tröstätande - vi ägnar hela måndagskvällen åt ätstörningar och vill höra dina erfarenheter. Hur tog du dig ur det destruktiva beteendet? Och hur ska man göra som närstående? 

Ring till Anna Ivemark i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) och berätta eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista