Del 2/2. Män om patriarkatet: Jocke

30 min

Jocke är ännu en av de vita, medelålders männen från medelklassen som skrev till Mia efter serien Hatar män kvinnor?  Dock inte hetero utan homosexuell. Så var befinner han sig då i patriarkatet?

Jocke skrev ett mail till Mia:

– Kände mig manad att mejla och tacka dig för den mycket tankeväckande programserien Hatar män kvinnor? som jag följt de senaste dagarna. Den har genererat många frågor och funderingar, väckt diskussioner i min närhet och jag gissar att du har fått en hel del reaktioner efter programmen. Precis som många kvinnor jag mött är det "naturliga" utgångsläget i många situationer känslan av att hamna i underläge, att vara lovligt byte för människors hat och fördomar och förstås att man som homosexuell inte längre är en riktig man. Temat hat väcker så många känslor.

Jocke bor i Stockholm och Mia besöker honom för ett samtal om vem som har rätten att få kallas man, hur komplicerat begreppet kvinnohat egentligen är och hur det är att bli så känslig inför vad andra säger att man till slut tror att ”det där säger de bara för att jag är homosexuell”.

Det här är det andra programmet av fyra i sommarserien Män om patriarkatet av Mia Blomgren och en fortsättning på Hatar män kvinnor?

Programmet sändes första gången i juni 2014.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista