Ett avsnitt från Tendens – kortdokumentärer
29 min
Del 7/7. Vem älskar en feminist?: Se mig som jag är så blir jag feminist
Ons 07 mar 2012 kl 11:03
- Jag har svårt att kalla mig för feminist eftersom det känns som om feminister kan vara intoleranta mot tjejer som inte är precis som de själva.

– Jag har reservationer mot den feminism som råder i samhället i dag, säger Julia Y Sonnerup när Mia besöker henne i nya villan i Linköping.

– Men samtidigt är jag tacksam för det arbete som den feministiska rörelsen i Sverige har gjort för jämlikheten, fortsätter Julia, en av kvinnorna som skrev efter ”Vem älskar en feminist?”

När Julia, som kom från Kina till Sverige som 16-åring, åkte tillbaka på sin bröllopsresa, så såg hon ett kvinnoförtryck som var betydligt mer påtagligt än om man jämför med Sverige.

– Vi anser att man som kvinna helt ska kunna bestämma över sitt eget liv, skrev Madeleine Wallin. Även om det innebär att man väljer att vara en mamma som är hemma med sina barn under några år 

– Många av oss i HARO, som är en organisation som jobbar för att man ska kunna vara hemma med sina barn, är feminister. Vi arbetar för jämställdhet, men inte på samma sätt som alla andra kvinnor, 

Hör Julia, Madeleine och andra kvinnor det tredje programmet i Mia Blomgrens temaserie ”Vem älskar en feminist? – Damernas tur.”
 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".