Lite fiffel har väl ingen dött av?

92 min
Sliter du ditt hår när du får ditt lönebesked och ser hur mycket stålar som försvinner till staten - eller njuter du när du tittar på skolor, dagis och sjukhus och tänker att det är coolt att betala skatt? Programledare är Johanna Linder i Jönköping. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Efter åtta år av alliansstyre har vi inte längre världens högsta skattetryck i Sverige. Ändå är det många som försöker smita undan från skatten. I veckan avslöjade Ekot tillsammans tillsammans med en rad utländska redaktioner att tusentals förmögna människor världen över, varav cirka 500 rika svenskar, har stoppat undan hundratals miljarder på hemliga konton i Schweiz. Och i måndags kom nyheten att riksdagsledamoten Martin Kinnunen (SD) misstänks för grovt skattebrott och bokföringsbrott.

Hur tänker du själv? Blir du arg på fotbollsspelare som gömmer sina miljoner i Schweiz eller är det rätt att se om sitt hus? Är det värre när rika fifflar än när vanliga löntagare gör det? Eller när politiker gör det? Finns det något du absolut inte vill att dina skattepengar ska gå till? Och, handen på hjärtat: Vilket är det mest kreativa avdrag du själv har gjort  - eller hört talas om?

Ring till Johanna Linder i kvällens Karlavagn….

 

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.