Känner igen mig i gökungekänslan

28 min
- Märkligt att Socialvården inte lyssnar, lyssnar på riktigt. Jag är själv fosterbarn med en inpräglad gökungekänsla. Så säger Fredrik Klass, en av de många lyssnare som hört av sig efter att ha hört programmet "Du hade ju inga soc-beslut i fickan".

– Det kändes som jag aldrig mer skulle få träffa mamma och pappa, så det är inte så konstigt om jag kramar om min pappa mer än vad man ska göra eller om jag går och pussar min mamma på kinden. Det är inte så konstigt egentligen.

Så berättar Sonny 2001 - i sista avsnittet av programmet Barnen. Då är han 11 år. Han är omhändertagen och placerad i fosterhem. I dagens Tendens följer vi upp några av de många, många lyssnarbrev vi fick efter programmet med Sonny. Ylva Mårtens möter honom även nu när han är vuxen, 11 år senare.

Vi kontaktar några av de lyssnare som hört av sig till Sveriges Radio efter programmet om Sonny. Bland andra en pensionerad skolläkare och en barnläkare. Programmet tar dig också med till en barnintervjukurs för socialsekreterare.

Programmet är gjort av Ylva Mårtens.