Hälsohetsen

76 min

Februari är tydligen månaden då man ska späka sig. Inte nog med att det är fastemånad. En kvällstidning propagerar för #godisstopp, det diskuteras snusförbud, rökförbud på uteserveringar och vissa företag har till och med gått så långt att de infört träningstvång för sina anställda. Försäljningen av glutenfria produkter har ökat rekordartat, inte bara bland de som lider av glutenintolerans. Håller hälsohetsen i samhället på att gå för långt? Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Borde politiker och arbetsgivare sluta lägga sig i vad vi äter och hur vi tränar? Kan barn och unga påverkas negativt av föräldrar som 5:2-bantar och skyr vitt bröd som om det vore gift? Eller är det bara positivt att vi bryr oss om vår hälsa och våra kroppar?

Hur har din hälsoresa sett ut? Har du kämpat med övervikt och fått hjälp av någon av de nya hälsotrenderna - eller äter du godis och kakor med gott samvete?

Ring till Karlavagnen och berätta! Johanna Linder är kvällens programledare och numret till henne är 099-110 90! Slussen öppnar 21 och programmet startar 21.40. Ring 099-110 90 eller skicka e-post redan nu till karlavagnen@sverigesradio.se.

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista