Vem ska bråka med Putin nu?

35 min
Den ryske politikern Boris Nemtsov mördades på öppen gata när han var ute på promenad med sin flickvän. Vem ska utmana Putin när en av hans mest högljudda kritiker är borta? Vi frågar Elena Namli, professor på Centrum för Rysslandsstudier och Joanna Kurosz, programansvarig på Civil rights defenders.

Den brutala gruppvåldtäkten och dödsmisshandeln av 23-åriga Jyoti Singh i Indien 2012 väckte starka protester världen över. Indiskan Priyadarshini Manoharan har sett den nya dokumentären "India's daughter", och kommer till studion och berättar hur den påverkade henne.

Det är snart dags för nya ansikten på de svenska sedlarna, och samtidigt pågår en kampanj i USA där man vill putta bort den gamle presidenten Andrew Jackson från 20-dollarsedeln och sätta dit en kvinna istället. Grafiska formgivaren Björn Kusoffsky hjälper oss att spåna kring vad eller vem som egentligen passar som pengamotiv.

Det är för mycket bajs på Mount Everest! Nu slår myndigheterna i Nepal larm om all avföring som klättrare och guider lämnar efter sig. Äventyraren Robin Trygg besteg toppen 2011, och vi frågar ut honom om hur man egentligen löser toagrejen på världens högsta berg.

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.01
  Mark Ronson & Bruno Mars - Uptown Funk
  Kompositör: Bruno Mars/Philip Lawrence/Jeff Bhasker
  Bolag: Columbia Records
 • 13.06
  G.R.L. - Ugly Heart
  Kompositör: Henry Walter/Dr Luke/Easter Dean
 • 13.19
  The Avener - Fade Out Lines
  Kompositör: Cédric Le Roux/Craig John Walker/Phoebe Killdeer
  Bolag: Universal
 • 13.22
  Elias - Revolution
  Kompositör: Joel Sjöö/Elias Sahlin
  Bolag: Warner Music
 • 13.42
  Sabina Ddumba - Effortless
  Kompositör: Ali Tenant
  Bolag: Warner Music
 • 13.45
  Sam Smith - Money On My Mind
  Kompositör: -
 • 13.55
  Wyclef Jean & Avicii - Divine Sorrow
  Kompositör: Wyclef Jean/Vincent Pontare/Salem/Magnus Lidehäll
  Bolag: Warner Music