När livet vänder

97 min
Ibland händer det ofattbara. När marken börjar gunga, vardagen rycks bort och det inte går att fortsätta som innan. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Vilken är den största vändningen som ditt liv tagit? För Viljar Hanssen var det när han var med om massakern på Utöya. Om det berättar han i kväll när SVT startar nya säsongen av serien När livet vänder. I Karlavagnen fortsätter vi på samma tema. Vad var det som förändrade tillvaron för dig - en krasch, en konkurs, en stroke eller något annat? Hur tog du dig igenom det? Hur hittade du livslusten igen? Och är det bara svåra saker som kan få livet att vända helt, eller har du varit med om nåt positivt som lett in dig på en ny väg?

Välkommen att ringa programledare Pernilla Arvidsson på 099-110 90. Slussen öppnar 21.00 och programmet startar 21.40. Mejla gärna ditt telefonnummer i förväg till karlavagnen@sverigesradio.se.Stödorganisationer:

Nationella hjälplinjen http://www.hjalplinjen.se/
Jourtelefon: 020-220060 

Någon att tala med - http://natm.se/wp/
En ideell förening, religiöst och partipolitiskt obunden, som bedriver  telefonjour. Jourtelefon: 031-7112400

Jourhavande präst Telefon: 112

Kyrkans jourtjänst Telefon: 031-800650

MOD – organdonation – http://merorgandonation.se/
Mer organdonation är en ideell förening som arbetar för att alla som behöver en transplantation, ska få det utan onödigt lidande. I Sverige ska ingen ska behöva dö i väntan på ett organ. Läs mer om organdonationsfrågan.

Febe - ett nätverk för föräldrar som mist barn -www.febe.net

Föreningen Vi som förlorat barn -www.vsfb.se
VSFB är i första hand tänkt som ett stöd för föräldrar i sorg men strävar även efter att kunna finnas till för syskon och övriga anhöriga.

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.