Singel - ja tack!

91 min
Ny forskning visar att allt fler aktivt väljer ett singelliv till förmån för friheten att skapa ett liv fyllt med vänner, intressen, resor och jobbkarriär. Är du en av de som spenderar dagarna med att ta för dig av livet utan planer på att skaffa dig en partner så hör av dig till kvällens programledare Leif Hedegärd och berätta din historia. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Tvivlar du på ditt singelbeslut ibland och känner att du vill öppna upp för kärleken? Det vill vi också höra om.

Sociologen Andreas Henriksson som skrivit en avhandling i ämnet säger att det håller på att växa fram en singelkultur eller singelidentitet och menar att det är mer tillåtet idag att vara singel än för 30-40 år sedan då en singel ofta ansågs som en stackare som inte lyckats finna en partner. 

Glasberget verkar vara alltså vara avskaffat och det verkar inte finnas någon motsättning mellan att vara singel och att vara lycklig.

Ring till Leif Hedegärd  i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!