När satte åldern stopp för dig?

79 min
Det är tack och hej för busschaufförerna på bolaget Keolis när de fyller 70. Helt fel, tycker DO. En fråga om säkerhet, säger bussbolaget. Vad tycker du? Finns det tillfällen då det är rätt att åldern styr? Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

I Sverige är åldersdiskriminering förbjuden. Ändå skämtas det friskt om ålder, gubbar och tanter nekas jobb - och får stanna hemma när påläggskalvar åker på kurs. När var du för gammal? Eller för ung? Och är gammal lika med mossig? Och ung lika med okunnig?

Oavsett om du är 18, 35 eller 69 - ring Pernilla Arvidsson, 45 år, och prata ålder. Numret är 099-110 90. Maila kan du göra redan nu till karlavagnen@sverigesradio.se. Slussen öppnar 21 och programmet startar 21.40.

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.