Linus Fellbom

55 min
Cirkeln är sluten för Linus Fellbom. Han sätter upp sin drömopera Hoffmans äventyr på Folkoperan som hans föräldrar grundade 1976 och där han tillbringade hela sin uppväxt.

Linus Fellbom har idag gjort mer än 200 föreställningar inom teater, opera och dans som ljusdesigner och ett tiotal som regissör, såväl i Sverige som internationellt.

I Spotlight med Kerstin Berggren berättar han om arbetet att regissera  Hoffmans äventyr och möjligheterna att förhöja den sceniska upplevelsen med det magiska ljuset.

Inom teaterns och operans värld kan som bekant allt hända, och Linus Fellbom berättar om en rad olika uppsättningar och vad som där inträffade, t ex i samband med  Göteborgsoperans uppsättning av Massenets Thais som gästspelade i bland annat Valencia, Sevilla och  Los Angeles med Placido Domingo i den manliga huvudrollen.

I enmansföreställningen Doktor Glas upplevde Krister Henriksson att han med Linus Fellboms ljus fått en medspelare på scenen. En annan minnesvärd föreställning var La Bohème på Norrlandsoperan där Kristoffer Steen från Refused svarade för regin och Linus Fellbom för scenografi och ljusdesign. Linus och Kristoffer bestämde sig för en avskalad Boheme utan ”kamindjäveln” och all annan Parisscenografi som brukar följa med denna Pucciniklassiker.