Irmelin och Jacky Molard Quartet spelar på Umefolk

Här finns inget ljud
Njut av trestämmiga folksånger och visor med Irmelin. Och så blandas fransk/bretagnsk tradition med jazz och världsmusik när violinisten Jacky Molard och hans kvartett kliver upp på scen.

I samma andetag kraftfulla och silkeslena är rösterna hos sångarna i Irmelin, som i täta originella trestämminga arrangemang sjunger folksånger och visor från Brittiska öarna, Kanada och Skandinavien. Alla har en stark berättande klang och som var och en fått sin egen plats under de snart 15 år som gruppen sjungit tillsammans.
Irmelin består av Eva Rune, Maria Misgeld och Karin Ericsson Back.

Jacky Molard Quartet tar avstamp från hemmabasen i franska Bretagne och gör utflykter till Brittiska öarna, Balkan med en stor portion romsk touch. Själv är Jacky envirtuos violinist och med sig har han jazzbasisten Hélène Labarrière, altsaxofonisten Yannick Jory och Janick Martin på dragspel.

Båda konserterna är inspelade under vinterfestivalen Umefolk på Umeå Folkets hus, 20 och 21 februari 2015.

Programledare och producent: Kjell Oscarsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.45
  Irmelin (Sgr), Eva Rune (sång), Maria Misgeld (Sång), Karin Ericsson Back (sång) - Minnie Of Shirva's Cradle Song
  Kompositör: Trad Från Shetland
 • 19.49
  Jacky Molard Quartet (Igr), Jacky Molard(fiol), Hélène Labarrière (kb), Yannick Jory(asax), Janick Martin(drsp) - Suite De Bretagne
  Kompositör: Trad Från Frankrike: Bretagne
 • 20.21
  Jacky Molard Quartet (Igr), Jacky Molard(fiol), Hélène Labarrière (kb), Yannick Jory(asax), Janick Martin(drsp) - Tigididum
  Kompositör: Jacky Molard