Skott och kärlek i Biskopsgården

51 min

Det skjuts i Biskopsgården. Människor dödas och skadas. För dem som bor där måste vardagen fungera och livet gå vidare. Men oron finns där hela tiden, för ingen kan veta när det skjuts nästa gång. Trots våldet och det dåliga ryktet lever kärleken till stadsdelen. Men hur länge till?

Amir Smesem är landslagsboxare och klassföreståndare på Sjumilaskolan i Biskopsgården. När boxnings-SM arrangerades i Sjumilahallen sågs en möjlighet att visa något positivt av Biskopsgården, att det inte bara är skjutningar med de efterföljande mediabilderna. Men när Amir boxades finalen i mellanviktsklassen sköts det i området igen.
I hans lärarrum sitter en löpsedel om skottlossningen men också om den final han boxades. Amir tycker den vittnar om både bra och dåliga saker. Det är därför den hänger där.

Natalie Rocha och hennes väninna Rebecca Holm har båda barn i 10-årsåldern. Båda funderar då och då på att flytta men trivs bra i stadsdelen där inte minst barnens skola är så bra. De älskar det mångkulturella och att deras barn får växa upp utan rasfördomar.

I programmet möter vi också områdespolisen Lisa, boxningstränaren Kenneth Johansson, Sjumilahallens koordinator Kicki Jaballah, samt barn och ungdomar i Biskopsgården.

Skott och kärlek i Biskopsgården är en dokumentär av Helén Palmqvist Novik.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista