Men du är ju äldre än jag!

80 min
Att det råder en ungdomsfixering i vårt samhälle står väl klart. Men vad tycker vi egentligen om våra medmänniskor i andra generationer, än den vi själva befinner oss i? Vilka fördomar har du om äldre/yngre, och varför? Har du vänner över generationsgränserna? I Karlavagnen måndag är du välkommen att prata med Marika Carlsson i Stockholm. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

I början av mars drog ett omdiskuterat program igång i Sveriges television – ”Under samma tak”. Där kan vi följa ett gäng i 20-års åldern som ska dela hus och umgås med ett gäng i pensionsåldern. Under premiäravsnittet av dokusåpan kom en hel del kritik, bland annat för hur deltagarna framställs, att det var klichéartat och stereotypt. Andra tyckte deltagarna var charmanta och programmet underhållande.

Oavsett vad man tyckte så sådde detta ett frö i Marika Carlsson som leder måndagens Karlavagnen. Marika har få vänner över 65 och ingen under 20 år, de flesta är i hennes egen ålder, ge och ta fem år.

Hur är det med dig? Vad tycker du om dem som inte befinner sig i samma generation som du? Vilka fördomar har du och varför? Har du nån gång fått dem bekräftade eller måste du ifrågasätta och omvärdera dina åsikter om människor i andra åldrar än din egen? Eller har du vänner som är många år äldre eller yngre än du själv? Vad har du då lärt dig och själv känt att du kunnat ge?

Ring Marika Carlsson och berätta. På måndag i Karlavagnen slår vi hål på myter eller får våra fördomar bekräftade. Hur det blir, det är upp till dig. Programmet startar direkt efter sporten. Hör av dig till 099-110 90 (slussen öppnar 21:00) eller mejla oss redan nu till karlavagnen@sverigesradio.se. Glöm inte att bifoga ditt telefonnummer om du vill vara med i programmet.