Stina med Sara och Tomas om sorgen

92 min
"Vi delar så gärna de glada stunderna och de ljusa minnena. Vi bjuder så gärna in till festligheterna och högtiderna. Vi är så bra på ballongerna och marschallerna. Vi dansar så lätt kring midsommarstången med barnens händer så trygga i våra. Men händer rycks plötsligt ifrån oss. Marken under fötterna likaså. Hur kan jorden fortsätta rotera runt sin axel när katastrofen har skett? Hur kan det meningslösa få mening? Hur ser samvaron ut kring det som gjort ondast? Ensam är inte stark. Varken i glädje eller sorg." Stina Wollter

- Sorgen har fördjupat mig, säger Sara

- Man bär med sig den hela tiden, säger Tomas.

De har lärt sig leva med den, sorgen. Trots att det funnits tider då de inte trodde att de någonsin skulle kunna skratta igen. De har upplevt många föräldrars värsta mardröm; att förlora ett barn. Och inte bara ett, utan två.

Sara Dahlberg Eriksson och Tomas Eriksson berättar om en tillvaro som vändes upp och ner för att aldrig bli densamma igen. Första gången bet de ihop och knöt näven i fickan.

Andra gången blev en annan slags resa som för Saras del ledde till en ny profession och Tomas säger att det som hjälpt honom är att prata, prata, prata.

För Sara och Tomas menar att det går att bearbeta sorg och alla sorters förluster – Sara har t o m skrivit en bok om läkande.

De vill uppmuntra människor i sorg till att öppna dörren, ta kontakt och skapa rutiner i vardagen. Och kanske kan de fungerande som ett vikarierande hopp.

Hör Stinas möte med Tomas som blivit modigare och med Sara, som sätter fötter på sina drömmar.

Du som lyssnar, vilka erfarenheter har du av sorgebearbetning?

Vad eller vem hjälpte dig när det var som mörkast? Hur fångar du bäst livets glädjeämnen?

Vad tänker du om livet efter detta?

Vad är andlighet för dig?

Ring 018 - 17 40 20 under sändning och dela med dig.  Eller skriv ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se