Om kampen att få återförenas med de sina

89 min
Krig splittrar, förstör och sliter isär familjer på ett obarmhärtigt sätt och med en stor osäkerhet om och när man kan återförenas igen. I Karlavagnen onsdag är du välkommen att prata med Johanna Linder som sänder från Göteborg. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Det är just nu hundratusentals barn och föräldrar som kommit ifrån varandra under de här förhållandena och som på alla upptänkliga sätt letar efter varandra. Är det här något som du upplever just nu eller har upplevt innan din familj kunde återförenas?

Människor som förlorat kontakten med varandra tvingas leva i ett nästan outhärdligt emotionellt vacuum medan man letar. Och just detta har människorättsaktivisten Meron Estefanos gjort till sin hjärtefråga. Hon hjälper folk över hela världen att spåra försvunna anhöriga. Och i kvällens program är hon med och berättar om sitt  arbete. Dels när hon sänder sitt radioprogram "Voices of Eritrean refugees", men också när hon är på plats i Lampedusa för att ta emot flyktingar som kommit i rangliga farkoster över Medelhavet.

När allt går bra och en familj lyckas hitta tillbaka till varandra blir det känsloladdade möten och där lyckan är större än det mesta. Har du upplevt detta när du återförenats med dina anhöriga? Ring till Johanna Linder 099-110 90 och berätta. Du kan också redan nu skicka ett mejl till karlavagnen@sverigesradio.se.

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.