Sex centiliter gränslöshet

24 min
Lena blev av med jobbet för att hon bjöd de boende på gruppboendet på vardera sex centiliter vin under en grillfest. Hur välkommet är kreativa och initiativrika medarbetare i verkligheten?

Många svarar nog att de uppskattar kreativa och initiativrika medarbetare men hur välkommet är det egentligen? Sanningen är att det är ett ytterst osäkert läge att göra något utanför boxen, det man tror och hoppas ska bidra med något gott kan tvärtemot sluta nattsvart.

Och det är långt ifrån säkert att din chef verkligen vill att din kreativitet ska blomstra på arbetsplatsen. Gäst i programmet är Maria Johansson, professor i skådespeleri vid Stockholms konstnärliga högskola.

Den som är sugen på att vidga perspektivet och ta reda på mer om innovation och kreativt tänkande inom industrin kan gärna läsa Christian G Sandströms avhandling om disruptiv innovation och företagen som inte fixade att förvalta förnyelsen: A revised perspective on Disruptive Innovation - Exploring Value, Network and Business models.

Programledare är Per Naroskin.