Bostadslån extra allt

55 min

Skaffa en bra boränta - och få ett dyrt sparande på köpet. Länsförsäkringars VD kallar boräntan för bankernas motsvarighet till mataffärernas brasilianska oxfié. Det är den man lockar kunderna till banken med, men det banken tjänar pengar på är kringtjänsterna. Men hur ska man som konsument kunna göra en prisjämförelse bland alla lönekonton och pensionssparanden som följer med bolånet?

Lukrativa spöken

I helgen är det dags igen för barnen att gå ut och knacka dörr i jakten på godis och pengar, men först ska föräldrarna investera i spökdräkter och pumpor. I Sverige är Halloween en ganska ny högtid, lanserad av kommersiella intressen, vad beror det på att just den har slagit igenom? Och när blev våra högtider så tydligt kopplade till konsumtion?

The more the merrier

Köp tre majskolvar betala för två! Två paket tvättmedel för endast 49:-! I mataffären kryllar det av erbjudanden om mängdrabatt. Men vad är som lockar oss så mycket i detta? Och behöver vi verkligen allt vi köper?  

Expertsvar

- Jag har en lite känslig fråga; om man har fått en extra lön felaktigt utbetald, har jag då skyldighet att göra lönekontoret uppmärksamt på detta? Och vad kan hända om jag inte har gjort det? Den och andra lyssnarfrågor besvaras av vår privatekonomiska expert Annika Creutzer.

Veckans topplista

Efter förra veckans inslag om förpackningar har strömmat in mejl och brev till Plånboken med förslag på vilken som är den allra mest onödiga förpackningen och här är den, hela listan: 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista