Dags att börja äta alger!

30 min

Visste du att det går att äta tång och alger i svenska vatten? I dagens Meny får vi följa med på tångsafari på Lofoten och träffa de verkliga tångnördarna som till och med har tång i chokladtårtan.

De senaste åren har tång börjat smyga sig in på restauranger och finkrogar.

När Tommy Myllimäkki förra året vann EM i matlagning, europiska Bocuse D'Or, så hade han tång med i rätterna.

Men fortfarande tänker nog många: Äta tång, äta alger?

Jo, vi vet att dom gör det i Japan. Men det finns ju inte bara tång och alger i Japan. Det finns också i våra hav.
Den här veckan åker Meny till Lofoten på tångkurs och träffar tångnördarna och tångföretagarna Jonas Pettersson och Linnea Sjögren. De brinner för att vi ska börja äta vår tång. De berättar hur man ska skörda den. Och också hur den kan tillagas. Bland annat har de en chokladtårta med alger i...

Vi besöker också Japan för att se vilken roll tång och alger har i deras matkultur. Och vi reder ut varför japaner lättare kan smälta alger.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista