Skämmigt eller skönt med dialekt?

42 min
Dialekterna håller på att slipas bort, vi pratar allt mer likt varandra. Spelar det nån roll? Är det nått mer som går förlorat om dialekterna suddas ut? I Karlavagnen onsdag är du välkommen att prata med Pernilla Arvidsson i Jönköping. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Att dialekterna försvinner har att göra med att vi flyttar mer nu för tiden, vi har högre utbildning och TV och radio spelar också in, visar forskning. Många älskar ju charmiga dialekter men gör ändå allt för att barnen inte ska prata småländska, dalmål eller västgötska. Varför är det så, dömer vi varandra efter hur vi pratar? Har din dialekt satt stopp för dig? Stör du dig på andras eller är dialekter bara positivt?

 Slå ett slag för din dialekt ikväll - ring Pernilla Arvidsson 099-110 90 eller skicka redan nu ett mejl till karlavagnen@sverigesradio.se. Vi startar efter 23-nyheterna.

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.