Hur delar man på ett barn utan att det går sönder?

93 min
Många beskriver dagen då ens barn kom till världen som livets lyckligaste. Och alla vill det där lilla knytet väl. Men trots det står man där några år senare och skriker och bråkar med sitt ex och kanske hamnar barnet mitt i en dragkamp. I Karlavagnen onsdag är du välkommen att prata med Johanna Linder i Jönköping om barn i en familj där föräldrarna går skilda vägar. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Antalet vårdnadstvister som avgörs i domstol har fördubblats på 15 år. Förra året hamnade 5 700 fall i domstol. Fall där föräldrarna inte kunde komma överens om hur vardagen med barnen skall se ut.

Hur gör man för att inte låta hatet, vreden och besvikelsen på varandra gå ut över barnen? Vad är egentligen barnets bästa - Och hur går man som barn vidare, kan man förlåta sina föräldrar? Var med och dela dina erfarenheter av skilsmässa med barn i familjen – vad gjorde du rätt, vad gjorde du fel och vilket råd vill du ge till någon i samma situation?

I kväll handlar Karlavagnen om att separera - men inte från barnen. Ring till Johanna Linder i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!

Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.