Woody Allen, svenska tonårsmord i Efterskalv och John Turturro

44 min
Kino är nu inne på andra veckan i Cannes och vi har fått en exklusiv intervju med regissören Woody Allen som är på plats med sitt senaste Lolitadrama - Irrational Man.

Irrational Man är en filmberättelse  på välbekant Woody-tema om en äldre professor som förälskar sig i sin unga student. Lisa Bergström, vår egen Woody Allen-expert, träffar honom på Hotel Martinez nära Croisetten. Rollen som den mittlivs-krisande filosofiprofessorn spelas av Joaquin Phoenix och hans student av Emma Stone. 

Vi har också sett den svenska filmen Efterskalv med sångaren Ulrik Munther i en av huvudrollerna. Det är ett drama inspirerat av verkliga händelser när svartsjuka får en till synes välanpassad tonåring att begå mord. Både Ulrik Munther och regissören Magnus Von Horn besöker Kinos terrass i centrala Cannes.

Dessutom hör vi de tre personerna bakom det nystartade produktionsbolaget Avanti: Anna Anthony, Anna Croneman och Charlotta Denward, tre erfarna producenter med ambitionen att göra nyskapande svensk film. 

Programledare: Saman Bakhtiari och Emma Engström

Producent: Nina Asarnoj