Östersjöfisk, Bondepraktikan och arresterade FIFA-toppar

41 min
Ofta blir det diskussion när det handlar om Östersjöfisk, vilka fiskar kan och bör man äta? Det handlar om såväl utfiskning som miljögifter som lagras i fiskarna. Nu bjuder Nordegren & Epstein in tre parter till samtal, hör Ellen Bruno, sakkunnig på Naturskyddsföreningen, Tore Johansson ordförande för Yrkesfiskarna och Emma Halldin-Ankarberg toxikolog vid Livsmedelsverket - vem säger vad?

Då och då läser vi om Bondepraktikan, men hur kom den till och hur användes den? Fanns det något i sättet att förutse väder som påminner om modern metrologi? Hör Nordiska museets etnolog Jonas Engman om Bondepraktikan nu och då.

Så fortsätter analysen av FIFA efter den senaste händelseutvecklingen, efter att vi pratade om detta i programmet så står det klart att några FIFA-toppar arresteras. Frågan är ju om Joseph ”Sepp” Blatter kanske har satt sin sista potatis trots att de flesta har varit överens om att han kommer att fortsätta som ordförande? Vad säger Radiosportens, tidigare så säkre, Richard Henriksson om vem som blir den nya presidenten för internationella fotbollförbundet?

PROGRAMLEDARE: Louise Epstein

BISITTARE: Thomas Nordegren

PRODUCENT: Ulrika Lindqvist