Dostojevskij retar upp Bokcirkelns Yvonne Hirdman

44 min
Ordet "hånfull" ställer till det för Bokcirkelns Yvonne Hirdman. Daniel Boyacioglu menar däremot att Hirdman borde pröva att underkasta sig Dostojevskijs språk. Var med när vi läser andra delen av romanen Idioten.

Den brittiska författaren och dramatikern Samantha Ellis hamnade i en upprörd konflikt med sin väninna Emma. Bråket gällde vem av systrarna Brontës romanfigurer som egentligen är bäst: Cathy i Svindlande höjder eller Jane Eyre? När situationen lugnat ned sig började Samantha Ellis läsa om sin ungdoms favoritromaner, och nu har hon skrivit en bok om läsäventyret: Mina hjältinnor, eller vad jag lärt mig av att läsa för mycket. Vår reporter Jenny Teleman har träffat Samantha Ellis, och reder bl a ut vilka konsekvenser tidig läsning kan få  för kärlekslivet.

- Böcker är livet! En bok är som din fru, din pappa eller din mamma! Det säger den etiopiske bokhandlaren Abdi. Vår reporter Irma Norrman tar dig med på en litterär promenad längs en alldeles speciell gata i Addis Abeba. Möt också poeten Mihred Kebede, som snabbt nått framgångar genom att blanda sin poesi med jazzmusik.