Vilse bland derivaten?

55 min
Hedgefonder, KPI, reporänta och spotpriser. Måste det ekonomiska språket innehålla så många svårbegripliga termer? Och vad får det för betydelse för vår förmåga att fatta kloka ekonomiska beslut, idag när vi förväntas välja allt ifrån pensionsförvaltare till el-bolag?

Lika som bär

När man går in i en galleria så ser det ungefär likadant ut, var man än befinner sig i Sverige. De stora kedjorna dominerar och småbutikerna lyser med sin frånvaro. Varför är det så? Och hur kommer framtidens gallerior att se ut?

Gränslös shopping

Nätshoppingen har slagit igenom på allvar. Vi handlar alltmer över Internet , inte bara från svenska företag utan också från utländska. Men vad ska man tänka på för att inte bli lurad när man köper en kamera från Tyskland eller hyr semesterboende i Grekland?

  

Expertsvar

- Jag beställde en vara på Internet hos OnOff och betalade i förskott, sen gick företaget i konkurs och varan dök aldrig upp. Vad ska jag göra för att få tillbaka mina pengar? Den och andra lyssnarfrågor besvaras av vår konsumentexpert Carina Lundgren.