Amanda i surfarparadiset

18 min

När 23-åriga Amanda Bouveng börjar surfa blir hon frälst. För första gången i sitt liv gör hon något bara för sin egen skull. Men är tillvaron så paradisisk som den verkar?

På gymnasiet var Amanda Bouveng en lovande simmare. Men toppresultaten uteblev. När Amanda upptäcker surfning istället lossnar det för henne. Plötsligt kunde hon göra något som inte behövde leda till något annat. Sedan tre år tillbaka bor och lever hon i surforten Cabarete i Dominikanska republiken där vädret och vinden får styra hennes tillvaro, inget annat. För Verklighetens Gustav Asplund berättar Amanda om friheten att släppa kontrollen i en våg, men också om de skilda världarna mellan fattiga locals och gringosarna som alla flytt från ett förflutet för att förverkliga sig själva – och till och med bränt sina broar.

Är du själv är någon du känner i ett märkligt hörn av världen eller har en spännande historia att berätta? Nominera till Svensken i Världen! Mejla till verkligheten@sverigesradio.se eller kontakta oss via sociala medier.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Julia Adams - Som Jag
  Album: Som Jag
  Kompositör: Julia Adams, Jens Resch
  Bolag: UNIVERSAL MUSIC
 • 18.12
  Fetty Wap - Trap Queen
  Album: Trap Queen
  Kompositör: Rgf Productions
  Bolag: WARNER BROS
 • 18.20
  A$ap Rocky & M.ronson & Miguel & R.stewart - Everyday
  Kompositör: D. K. Bentley, M.ronson, M.pimentel, R.
  Bolag: Rca Records
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".