ZilliacusPerssonRaitinen feat. Edicson Ruiz

Här finns inget ljud

Mjuka, djupa toner blandas med ljusa och skira när Trio ZilliacusPerssonRaitinen bjuder in kontrabasisten Edicson Ruiz till konsert med både nyskrivet av Per Mårtensson och verk från 1700-talet.

Trio ZilliacusPerssonRaitinen bildades 1999 och består av violinisten Cecilia Zilliacus, violasten Johanna Persson och cellisten Kati Raitinen.

De har sedan 2007 drivit kammarmusikserien Äntligen måndag i Stockholm. De tre musikerna vill göra kammarmusiken mer tillgänglig och vill att den ska finnas under hela året, inte bara under somrarnas kammarmusikfestivaler.

Genom att bjuda in gästmusiker så skapar de nya, spännande möten som leder in på nya riktningar.

Kontrabasisten Edicson Ruiz föddes i Venezuela 1985 och började vid 11 års ålder i musiknätverket El Sistema – ett projekt som vill hålla unga från våld, droger och en förgörande livsstil.

Edicson Ruiz fick så småningom chans att spela först på en tävling i USA som tog honom till Europa och där mötte han Berlinfilharmonikerna som genast valde att plocka in honom i orkestern.

Sedan 17 års ålder spelar han med den kanske mest prestigefyllda orkestern i hela Europa. Ruiz är också en av de allra yngsta medlemmarna i Berlinfilharmonikernas historia. Han är dessutom den första latinamerikanska musiker att ansluta sig orkestern.

  1. Michael Kirsten: Partie a tre.
  2. Roland Moser: ...sehr mit Bassstimme sanft.
  3. Johannes Sperger: ur Duo D-dur.
  4. Per Mårtensson: Stråktrio, uruppförandet.
  5. Franz Anton Hoffmeister: Stråkkvartett Ess-dur.

Konsert 16/3 2015, Grünewaldsalen, Stockholms konserthus 

Programledare: Britta Svanholm Maniette
Producent: Carrie Budelman

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista