Vi kollar in vårens kokböcker

30 min

Meny tar sig en titt på säsongens nya kokböcker. Och vårens färg är definitivt grönt!

Programledaren Tomas Tengby och reportern Nina Frogneborn får sällskap av kocken och krögaren Emma Kolback, samt amatörmatlagaren och veganen Hendrik Zeitler.
Var och en har valt ut två kokböcker ur vårens skörd. Och dessutom tagit med sig en egen gammal favorit, en kokbok som använts extra mycket genom åren.

Emma Kolbacks nya böcker är nyutgåvan av Julia Childs Det goda franska köket, och I köket med Markiz - marockansk magi av Markiz Talhaoui, trea i Sveriges Mästerkock 2014. Och Emmas gamla goding är Indiska kokboken.

Hendrik Zeitler har kollat på Vår kokbok vegan och Ingrid och Pelle Holmbergs Naturkokboken. Och den gamla godingen är The gourmet vegan av Heather Lamont.

Nina Frogneborn talar om Köttbonden av Lina och Oscar Westman, och Green Kitchen Travels av Luise Vindahl och David Frenkiel. Och den gamla godingen är Det japanska köket av Kimiko Barber.

Tomas Tengbys nya böcker är Frisk mat, hälsosamt varje dag från River Cottage av Hugh Fearnley-Whittingstall, och Plenty more av Yotam Ottolenghi. Och den gamla godingen är Claudia Rodens Det italienska köket som också kommit i en ny upplaga på engelska och då heter The food of Italy.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista