At The Gates - Live i XL-format

Här finns inget ljud

Här bjuder vi på en riktigt fet livekonsert. Drygt en timme och tjugo minuter! - precis varenda sekund av At The Gates spelning på House of Metal-festivalen i Umeå i februari. Crank it up!!!

At The Gates är ett av banden som gjorde Göteborgssoundet eller Gothenburg Metal till en egen stor subgenre som slog världen över på 90-talet.
Bandet splittrades dock 1996, precis när de hade blivit riktigt stora.
2008 återförenades de för några livespelningar, men det dröjde ända till förra året innan de gjorde ny musik tillsammans igen.

Skivan "At war with reality" som alltså kom förra året har återigen satt At The Gates på världskartan. De blev nominerade som årets Rock/Metal på P3 Guld, och vann en Grammis i kategorin årets hårdrock/metall.

Och vart de än åker i världen spelar de för fulla hus. De påbörjade en massiv världsturné i januari i år och har just nu har datum bokade i ett helt år till!

Vi direktsände Musikguiden i P3:Rock med Håkan Persson från House of Metal-festivalen i Umeå i februari. At The Gates var en av headline-akterna på årets festival, och hade sin spelning precis efter vår sändningstid.

Därför bjuder vi på precis hela konserten här och nu. Över en timme och tjugo minuter fet liveupplevelse, "med vårtor och allt" som sångaren Tomas Lindberg uttryckte det.

At The Gates - live i en fullsatt Idunteater i Umeå

Låtar:

 1. Death and the Labyrinth
 2. Slaughter
 3. Cold
 4. At war with reality
 5. Terminal
 6. Raped by the light
 7. Eater of gods
 8. Under a serpent sun
 9. Windows
 10. Suicide Nation
 11. Heroes and Tombs
 12. Nausea
 13. Circular
 14. World of lies
 15. Burning darkness
 16. The book of sand
 17. Blinded by fear
 18. Kingdom gone
 19. The night eternal

Inspelat av Björn Nitzler;
Producerat och mixat av Mikael Lindberg.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista