Språkprogram och nyheter för barn och unga

Här finns inget ljud

Språkprogram och nyheter för barn och unga

13:00-13:20 Radio Popreel
Bollywood, India

Radio Popreel besöker Filmcity i Mumbai, mera känd som Bollywood. Vi tar reda på vad som skiljer den indiska filmberättartraditionen från den västerländska. Varför dansas det nästan alltid i indisk film, och hur gör man för att studera film i Bollywood? Del 2 av 8. Från UR.

13:20-13:32 Histoires fantastiques
Prendre le bus

Lisha har tråkigt i sin by och tar bussen för att komma till den stora staden. Men varför är passagerarna ansiktslösa? Del 1 av 5. UR.

13:31-13:43 Geistergeschichten
Die Reise

Annas föräldrar har hyrt en bil med GPS under semestern. Men det är bara Anna som hör vad GPS-rösten verkligen säger. Del 3 av 5. UR.

13:43-13:55 Har du hört? - romani chib
De förälskade bergen, del 1

Domino Kai berättar sagan "De förälskade bergen" på kaale/kaalengo tsib. Du får höra traditionell romsk musik och lära dig hej på kaalengo tsib. Producent/tekniker: Johanna Oskarsson. Del 3 av 5. UR.

13:55-14:00 Zing!
Di mezinke ojsgegebn

Den yngsta dottern ska gifta sig! Det är en glädjens dag då alla är med: släktingar, unga, gamla, och förstås brudens mamma eller pappa. Di mezinke är en populär sång på bröllop över hela den judiska världen. Sång: Anne Kalmering Josephson, musik: Stahlhammer Klezmer. Del 5 av 8. UR.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".