"Det här med människan...är det en bra idé?"

29 min

Avsnitt 3, 2015. Natanael Derwinger, Denise Rudberg och Svante Weyler drabbar samman i minneskunskap tillsammans med programledare Nina Allergren.

En teknikhatande stuginnehavare, bus från förr och ännu mer förr, och ett riktigt kanoninnehåll - i ordets rätta bemärkelse - utlovas. 

Dagens tävlande: 

Natanael Derwinger, journalist.
Minns bäst: Detaljer. Ofta utan helhet. Men detaljerna blir då en hjälp för att se helheten. Insikten om att både Lars Gullin och Stan Getz tappade sina tänder väckte en nyfikenhet som gjorde att jag började lyssna på jazz. Att Stadshotellet i Värnamo invigdes 1955 minns jag endast för att Miles Davis samma år framträdde med "Round midnight" på Newport Jazz Festival. Vill gärna ha tävlingsfrågor om det.

Denise Rudberg, programledare och författare.
Minns bäst: Ett av mina starkaste nyhetsminnen var 9/11. Jag var höggravid och befann mig hemma hos min farmor på Gärdet. Hon hade just bakat finska pinnar och jag minns hur jag står med smaken av de söta kakorna samtidigt som flygplanen kraschar in i husen. Jag hade just flyttat hem efter en fyra år i New York och kunde inte för mitt liv förstå att det jag såg var på riktigt. Jag minns att farmor och jag såg på varandra och sa: "Nu är det krig."

Svante Weyler
, förläggare.
Minns bäst: Doften av min mammas parfym när hon gjorde sig fin.


Telefongäst: Marie Lundström


Programmet produceras av produktionsbolaget Munck. Kontakta oss på bastaminnet@sverigesradio.se 

Producent: David Rune


Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista