"Det här visar vad regeringen INTE ska syssla med"

29 min

Avsnitt 4, 2015. Åsa Avdic, Kjell Albin Abrahamson och Hélène Benno tävlar i vem som bäst minns en riksbekant trälåda, ett fiasko av sällan skådat slag och en oväntad liten hasselmus. Programledare är Nina Allergren.

Dagens tävlande:

Åsa Avdic, journalist. 
Minns bäst: Ett klassiskt medieminne är ju när Palme mördades. Minns att jag kom upp på morgonen, trodde att vi skulle kolla på programmet som då hette God morgon Sverige (ej att förväxla med min nuvarande arbetsplats, Gomorron Sverige), som man genomled med timmar av pianounderhållning och frågesport för att få se tre minuter tecknad Hacke Hackspett. Istället så vankade min pappa fram och tillbaka framför text-tv med radion på och jag kommer ihåg att det kändes så oerhört oroande alltihop.


Kjell Albin Abrahamson, journalist.
Minns bäst: Jag minns allra tydligast från min barndom att plötsligt började den stora bruna radioapparaten att brinna, åtminstone gnistra och spraka och bestämt kom det rök ur lådan. Tack och lov var favoritprogrammet Karusellen med Lennart Hyland nästan slut. Jag förstod - då som nu - att det där med radio är spännande, överraskande och farligt.

Hélène Benno, journalist. 
Minns bäst: Tomma stockholmsgator en het sommardag 1980 då Björn Borg slog McEnroe i en kvävande spännande Wimbledonfinal. När jag och min dotter Ella bodde i Bangkok och fick hänga med och se SRs fantastiska korre Lars-Gunnar Erlandsson i aktion. Och så klart hur luften – och hjärnan – tog slut i buren när Peter Apelgren och jag vann På Spåret 2011. 


Programmet produceras av produktionsbolaget Munck. Kontakta oss på bastaminnet@sverigesradio.se 

Producent: David Rune 
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista