Bob hund på Malmö opera

Här finns inget ljud

Efter att ha sålt alla sina instrument förra året dök ett fantastiskt erbjudande upp: Bob hund fick låna hela Malmö Opera med orkester och allt. Hör hela den fantastiska föreställning som blev resultatet!

Som klangen av en fortkörning genom den västerländska konstmusiken, där ekon av Sjostakovitj, Rachmaninov, Debussy och Mussorgskij inte längre är ren inbillning.

Så låter mötet mellan det kultförklarade indierockbandet Bob hund, Malmö operaorkester och körerna S:t Johannes kammarkör och Johanneskören, åtminstone om man ska tro Bob hunds frontman och sångare Thomas Öberg.

– Självklart går det åt helvete, som det ska i en riktig opera. Vi dör på slutet, hela bandet, säger han.

Hör den historiska konserten, då Malmöoperan ställde sina resurser till förfogande för det prisade bandet. Allt specialarrangerat för denna kväll av Christopher Dominique och Martin Gjerstad. De 1 200 biljetterna såldes slut på rekordtid till tillströmmande unga fans, av vilka många aldrig tidigare satt sin fot i en operasalong.

Programmet fortsätter med fler musikaliska möten när Stockholm Syndrome Ensemble spelar Messiaen och Radiohead!

Musiker i olika genrer har i alla tider inspirerats av varandra och skapat nytt utifrån den nya inspirationen. Den här kombinationen på programmet kom sig av att ensemblens pianist Simon Crawford-Philips fick en förfrågan att ge en konsert för brittska popbandet Radiohead. Och vad ville de höra? Jo, inte helt väntat Olivier Messiaens Kvartett vid tidens ände.

Programledare: Lotta Malmstedt
Producent: Ann-Charlotte Waldenmark

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista