Vykort från drömfabriken 2 Kerstin Berggren i Hollywood

44 min

Det dånar i ett litet hus i villaområdet Pacific Palisades. Här sitter David E. Russo med sin digitala symfoniorkester och gör musiken till tv-serien Gotham.

- Vi jobbar hela tiden mot klockan, säger David som skapar den ljudbild som förstärker den mörka stämningen i Gotham. 

Amerikanska tv-serier sköljer över oss i en aldrig sinande ström. Långa sjok av berättelser som aldrig tycks ta slut men som är gediget producerade och fängslar en jättepublik. 

I det här programmet möter vi några personer som jobbar med TV och film i Hollywood. Till exempel Sofia Milos som i flera säsonger varit med i CSI Miami, liksom Sopranos.

När den amerikanska TV-industrin på 60-talet flyttade från livesändningarna på New Yorks teatrar till studiorna i Hollywood följde George Litto med. 

Veteranproducenten George Litto har sett branschen förändras. Han har bland annat producerat Brian De Palmas ”I nattens mörker” (Dressed to Kill), ”Vittnet måste tystas ”(Blow Out ) och ”Gastkramad” (Obsession). 

Svenska Beatrice von Schwerin hör till den unga generationen producenter och hon har med erfarenheter från bland annat den danska filmbranschen börjat bygga sin karriär i Hollywood.


Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista