"På varje stolsäte låg det ett 1/2 kg kaffe"

29 min

Avsnitt 5, 2015. Dilsa Demirbag-Sten, Denise Rudberg och Staffan Dopping tävlar i inaktuella ljudminnen tillsammans med programledare Nina Allergren.

Dagens tävlande: 

Dilsa Demirbag-Sten, journalist och författare.
Minns bäst: Ett av mina starkaste minnen är mordet på Olof Palme. Jag befann mig i Turkiet och min moster kom in i mitt rum för att berätta att den svenske statsministern hade skjutits. Jag var övertygad om att älskade moster hade blandat ihop Sverige och Schweiz. Så var inte fallet. Hon hade rätt. 

Denise Rudberg, programledare och författare.
Minns bäst: Ett av mina starkaste nyhetsminnen var 9/11. Jag var höggravid och befann mig hemma hos min farmor på Gärdet. Hon hade just bakat finska pinnar och jag minns hur jag står med smaken av de söta kakorna samtidigt som flygplanen kraschar in i husen. Jag hade just flyttat hem efter en fyra år i New York och kunde inte för mitt liv förstå att det jag såg var på riktigt. Jag minns att farmor och jag såg på varandra och sa: "Nu är det krig."

Staffan Dopping, 
kommunikatör.
Minns bäst: När Kent Finell i Gomorron 1969 (eller var det -70?) avbröt musiken och lämnade över till Bo Holmström som berättade om missödet på Apollo 13. De kunde ha dött i rymden. 

Telefongäst: Thomas von Seth


Programmet produceras av produktionsbolaget Munck. Kontakta oss på bastaminnet@sverigesradio.se 

Producent: David Rune

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".