Min granne, partiledaren – Fredrik Reinfeldt och Täby

50 min

Peter är inte helt bekväm med det samhälle hans gamla klasskamrat Fredrik varit med att skapa. Efter att ha inspekterat flera äldreboenden för sin mamma har han till slut hittat ett som verkar bra.

Redan något år innan valrörelsen drar igång köper Fredrik Reinfeldt själv en lägenhet i sin gamla hemkommun Täby. Att han inte är statsminister länge till anar hans före detta flickvän Gunilla Wirseen i hans ögon.

De som förut sprakade av humor och glädje, ser nu allt tröttare ut. Och medan Reinfeldt åker kring landet och sjunger valfrihetens lov undrar hans ungdomsvänner – vilka är det egentligen som utnyttjar den där valfriheten?  

Min granne, partiledaren berättar om några av det gångna valårets huvudpersoner – utifrån platserna där de tagit sina första partipolitiska steg. Här får du möta barndomsvänner, grannar, klasskamrater och partikollegor. Personer som känner av hur politiken ser ut i praktiken – bortom de löften som utfärdas i en valrörelse.     

Måns Mosesson har tidigare producerat flera prisbelönta P1 dokumentärer. För serien Rädda Sverige fick han Stora Journalistpriset 2014 i kategorin Årets berättare. ​

Programmet sändes första gången 1 februari 2015.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".