Ett avsnitt från Drama i P1
När skruven dras åt av Henry James - Del 2
Lör 18 jul 2015 kl 14:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Miss Giddens får tjänst som guvernant på ett gods i sydengland. Välkomnad av den trogna hushållerskan Mrs Grose och de två väluppfostrade barnen, anar hon snart att något inte står rätt till.

Deras farbror och förmyndare har gett Miss Giddens ett enda villkor för anställningen – att aldrig under några omständigheter kontakta honom, han vill varken ha med barnen eller godset att göra. I övrigt har Miss Giddens helt fria händer.

Den förra guvernanten Miss Jessel och gårdskarlen Peter Quint var mycket dåliga förebilder för Miles och Flora, oklart på vilket sätt. Både Miss Jessel och Quint är nu döda men tycks fortfarande utöva ett starkt inflytande på barnen, som till varje pris undviker att svara på Miss Giddens frågor om dem...

Henry James novell The turn of the screw har diskuterats i över hundra år. Är det övernaturliga krafter som driver sitt spel med barnen, eller följer vi berättelsen om ett psykiskt sammanbrott? I en dramatisering av Carina Rydberg, direkt för Radioteatern.

När skruven dras åt

av Henry James i en dramatisering av Carina Rydberg.
Övers: Ola Klingberg.
Med: Maria Alm Norell, Eva Millberg, Edvin Ryding, Rebecka Josephson, Kajsa Ekström och Louise Raeder.
Ljud: Johanna Printz.
Regi, musik och produktion: Ludvig Josephson.

Del 2 av 2.

(Ett samarbete med Ljudbang)

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".